In 1863, ruim voor de eerste wereldoorlog werd in het hart van Venlo door de familie Rieter de Goedkoope Winkel opgericht in de Vleesstraat nummer 40. Zoals de naam al aangeeft kon eenieder hier terecht met vanaf prijzen van 1/2e cent. Dit in combinatie met een ruim assortiment aan huishoudelijke artikelen maakte van de Goedkoope Winkel een daverend succes, en maakte de familie Rieter alom bekend in Venlo en omstreken.

In 1913 werd de Goedkoope winkel binnen de familie overgenomen door neef Emile Geerlings. Met de overname ging enkele jaren later een relocatie gepaard naar een betere locatie. Het nieuwe pand in de Klaasstraat nummer 6 ondervond een ruime verbouwing om het ruime assortiment van Geerlings te huisvesten. Dit tevergeefs. Het pand heeft de bombardementen van de tweede wereldoorlog niet overleefd, en diende geheel opnieuw opgebouwd te worden. 

Na de tweede wereldoorlog werd het pand aan de Klaasstraat nummer 6 geheel herbouwd. Het spektakel werd op foto vastgelegd. Op de foto legt Emile Geerlings (in het midden) een van de eerste stenen. Dit onder nauw toezicht van zijn vrouw Ida Geerlings (dame links, met de baret) en zijn zoon Marcel Geerlings (tussen vader en moeder in). 

Geerlings Venlo eerste steen leggen
Geerlings winkel opening 1913

Voor de heugelijke opening van de nieuwe Geerlings winkel werd rijkelijk versierd met bloemen, omringd met het alom bekende ruime assortiment van Geerlings. Zoals zichtbaar op de foto's betekende het ruime assortiment niet alleen dat alles reikend van een kruisje tot een bestekset te verkrijgen was, maar ook dat er een tal van verschillende kruisjes en besteksetten te verkrijgen waren. 

Zoals zichtbaar had Geerlings op de foto bij de opening al een ruim team aan personeel, hetgeen zich snel uitbreidde omdat de winkel veel succes boekte. Zelfs zoveel succes dat in rap tempo Geerlings werd uitgebreid met drie nieuwe panden, te noemen Klaasstraat nummer 2, 8 en 10. Dit was het "moderne" fundament voor Geerlings Venlo, Klaasstraat 2-10. Rond dezelfde tijd werd Geerlings overgedragen van vader (Emile Geerlings) op zoon (Marcel Geerlings). 

Geerlings opening 1913

De nieuwe panden brachten veel ruimte en kansen met zich mee, wat ook een uitbreiding van het productaanbod met zich meebracht. Geerlings veranderde van een huishoudwinkel naar veel meer! Een meubelwinkel, tassenwinkel en speelgoedwinkel maakten spoedig deel uit van Geerlings Venlo. Vanzelfsprekend met het ruime aanbod dat de klant van Geerlings Venlo gewend was. 

Geerlings meubel medio 2010

Door de jaren heen veranderde Geerlings veel. Zo werd de winkel niet alleen wederom overgedragen van vader (Marcel Geerlings) op zonen (Emile en Paul Geerlings), maar veranderde ook de klant met de tijd mee. Steeds meer klanten kwamen van steeds verder weg. Geerlings zag in deze tijd een verschuiving in de vraag naar verschillende soorten producten. Dit onder andere door de opkomst van internetverkoop, maar ook door veranderd koopgedrag van klanten. Hetgeen ertoe leidde dat Geerlings Venlo zich sterk moest focussen in hetgeen waar het goed in is, namelijk het uitgebreide assortiment. Ook klanten zagen dit in de winkel terug. De afdelingen van de tassenwinkel en meubelwinkel werden groots uitgebreid terwijl de huishoudafdeling steeds meer verdween. Tevens werd Geerlings Venlo verrijkt met een koffie en thee winkel. 

Geerlings Venlo heeft met zijn rijke geschiedenis zijn eigen stempel op het hart van Venlo gedrukt, en is nog altijd verheugd dat het na ruim 100 jaar nog altijd klanten mag bedienen met een ruim aanbod aan producten, advies op maat en scherpe prijzen. Hetgeen de vierde generatie van Geerlings graag wil voortzetten. 

Geerlings koffie kopjes
Geerlings tassen en koffers balie
Geerlings meubel impressie